Google geeft voorrang aan websites die mobile friendly zijn

Categoriën:
Steeds meer mensen zoeken informatie met hun tablet of smartphone. Wanneer we onderweg zijn, als u bijvoorbeeld zoekt naar een goed restaurant of een bepaalde kledingwinkel. Google wil mensen helpen die via hun smartphone op iets opzoeken. Dit doet Google door nog betere zoekresultaten aan te bieden. Google heeft een update doorgevoerd waarbij ze een hogere waardering geven aan websites die geschikt zijn voor smartphone of tablet.
 
WAT VERANDERT ER MET DE GOOGLE MOBILE UPDATE?
Met deze update geeft Google aan, voorrang te geven aan website die 'mobiel vriendelijk' zijn. Anders gezegd, wanneer uw website niet juist functioneert op mobiele apparaten, loopt u achter t.o.v. uw concurrentie die wel mobiel-vriendelijk zijn. Ook belangrijk om te weten is dat Google zoekopdrachten met een telefoon anders beoordeelt dan eenzelfde zoekopdracht met een laptop of desktop computer. Scoort u goed met bepaalde zoekwoorden via uw computer? Dan is het verstandig eens te kijken of dit ook van toepassing is op uw mobiele apparaat.
 
EEN RESPONSIVE WEBSITE
Wanneer u een gebruiksvriendelijke website voor tablets en smartphones heeft noemen ze dit een "responsive website". Dit betekent dat uw website goed leesbaar is vanaf ieder type apparaat. Met een responsive design past de website zich vanzelf aan aan het schermformaat waarin de website wordt getoond. Wanneer u iets aanpast op uw website, dan is de wijziging direct correct te zien op computer en smartphone. Op beide schermen, in de juiste verhoudingen. Bij Ambrix bouwen we standaard websites op deze manier. 


Hierboven ziet u responsive uitgelegd. De content schaalt automatisch mee met het type apparaat.
 
UW VOORDEEL VAN EEN RESPONSIVE PLATFORM
U kunt zich afvragen hoe lang uw gebruikers op uw website blijven wanneer zij continue moeten inzoomen en niet optimaal worden bereikt. Veel mensen zullen afhaken als zij steeds van links naar rechts moeten schuiven met hun vingers. Met een responsive website zullen Smartphone- en tabletwebsitebezoekers langer op uw website blijven, dan op een niet-mobielvriendelijke website. Zo bent u uw concurrentie dus een stapje voor. Wanneer uw bezoekers plezier ervaren door uw website te bezoeken zullen ze langer op de pagina blijven. Zo biedt u uw bezoekers net dat beetje extra service dat het verschil maakt.
 
IS MIJN WEBSITE RESPONSIVE?
Bent u benieuwd of uw website mobielvriendelijk is? Neem contact met ons op en wij geven het antwoord.