Een professioneel uiterlijk cruciaal voor uw onderneming

Categoriën:
Uw website speelt een grote rol in de keuze van uw klant om wel of niet te kiezen voor uw onderneming. Het is daarom essentieel dat uw website goed en duidelijk oogt. Lees hieronder wat u kunt doen om dit toe te passen. 

Dagelijks bezoeken 3 miljard mensen wereldwijd het internet, waarbij 1 derde van de wereldbevolking toegang heeft tot mobiel internet. Mensen zijn vooral op zoek naar nieuwe producten, dienstverleningen en bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat mensen verwachten dat de website van bedrijven er professioneel uitziet, gevuld met goede en betrekkelijk actuele informatie. Het is voor u als ondernemer belangrijk om aan deze verwachting te voldoen. Immers, een professioneel ogende website kan het verschil maken. Dit verschil heeft met name te maken met vertrouwen. Wanneer uw website niet goed oogt zijn mensen eerder bereid naar de concurrentie te stappen. Een professionele website speelt een grote rol in het succes van uw bedrijf.
 
Er zijn een aantal zaken waar uw website zich in kan onderscheiden. Onder andere het ontwerp speelt hierbij een grote rol. Een goede navigatie, inhoud en juist ontworpen kaders zijn van essentieel belang. Het is te vergelijken met de offline markt: U bent eerder geneigd te gaan eten in een restaurant waar de recensies goed zijn en de keuken hygiënisch verantwoord.
 
STRUCTUUR
Correcte navigatiepaden binnen uw website zijn van belang in uw website. Het is noodzakelijk dat uw bezoekers makkelijk vinden waar zij naar op zoek zijn. Tegenwoordig zijn bezoekers al gauw afgedwaald naar de concurrent als ze niet direct vinden waar ze naar op zoek zijn. Het is essentieel dat uw navigatiepaden duidelijk en makkelijk werken. Uw website dient logisch gebouwd te zijn. Wanneer u geen logische structuren heeft, kan de navigatie ook niet logisch gemaakt worden.
 
DESIGN
Zeg nou zelf, u koopt toch ook eerder een mooi ogende auto dan een oud barrel? Het oog is vaak (onbewust) bezig met het verwerken van de dagelijkse routine. Mensen hechten waarde aan het uiterlijk van uw website, net als het waarde hechten aan ander uiterlijk vertoon. Het grafische ontwerp van uw website moet daarbij bij uw merk passen. Deze onderdelen spelen een grote rol in het uiterlijk van uw website:
  • Typografie
  • Illustraties
  • Ontwerp/Lay-out
  • Huisstijl/Kleuren
  • Aanvullende Details
Juist geschreven SEO teksten dragen bij in het goed online vinden van uw bedrijf. Het is daarom van belang deze professioneel te laten schrijven. Een mooie huisstijl draagt bij aan de herkenbaarheid van uw merk. Illustraties hebben ook een grote invloed op het gevoel dat uw doelgroep bij uw website krijgt. Verkeerde keuzes hebben al gauw een negatief effect op uw merk. Gebruik het liefst illustraties die bijdragen aan uw bedrijf waarbij goed te zien is wie u bent en waar u voor staat.
 
VERZORGD
Dode links op uw website? Dit draagt niet bij aan de algehele beleving van uw website. Dit hoeft niet altijd aan uw website te liggen, een website waar u naartoe linkt kan ook niet meer bestaan. Het regelmatig checken van links van en naar uw website is aan te raden. Een correcte website met juiste links geeft de klant een betrouwbare indruk van uw bedrijf en waar u voor staat. Mede op basis van uw website besluit uw doelgroep of ze zaken met u gaan doen. Zorg dus voor een duidelijke structuur, een professioneel design en een verzorgde website.
Interesse in een website met een professioneel ontwerp? Of eens sparren om uw mogelijkheden te ontdekken? Bel gerust naar 026 79 505 87. Wij helpen u graag.